Euro (EUR) valutakurs

Nedenfor finder du både aktuelle og historiske valutakurser for euro (EUR). Du kan også bruge vores enkle valutaomregner for eksempel for at se, hvor meget de 1000 danske kroner i euro. Vi kompilere også købs- og kurser af Danmarks største banker, for at gøre det lettere at nå frem til en beslutning om, hvilken bank du vil skifte din euro (EUR). Bemærk venligst, at valutakurserne er angivet i enheder af 100 euro (EUR).



Aktuel valutakurs (100) Euro

Aktuel kurs Ændring
100 EUR koster 746,72 DKK 0.31 kr
Sidst opdateret: 2025-04-16.

Valutaomregner EUR til DKK

EUR
DKK
Ændring i nogen af de områder ud til øjeblikkeligt at skifte og se det tilsvarende beløb i DKK eller EUR.

Ønsker du at opsætte en prisovervågning for Euro?

Indtast din e-mailadresse her og det prisniveau, du ønsker at overvåge og modtage en e-mail, når den angivne pris indtræffer. Så vil der automatisk blive sendt en e-mail til dig, når Euro har nået dit overvågningsniveau.

Hvis du indtaster et niveau, der er højere end den aktuelle pris, vil der blive sendt en e-mail, når prisen er lig med eller højere end din angivne pris, hvis du indtaster en pris, der er lavere end den aktuelle pris, vil vi sende dig en e-mail, når prisen er lavere eller lig med din angivne pris.

DKK


Valutakurser (Køb & salg) for euro (EUR)

Bank Salgspris EUR
Danskebank 756,89 kr
Jyske Bank 757,27 kr
Nordea 747,42 kr
SEB 754,48 kr
Bank Købpris EUR
Danskebank 733,83 kr
Jyske Bank 734,77 kr
Nordea 744,82 kr
SEB 740,28 kr

Hold musen over den pil, der viser ændringen i børsen at se, hvad dato kursen euro (EUR) opdateret. Banker valutakurser, bør være dobbelt-tjekket med deres bank, før de anvendes til økonomiske formål.

Historisk udvikling af euro

Nedenfor kan du se den historiske udvikling af kursen på euro (EUR).

Euroen kan virke som en meget ny valuta på markedet, men vidste du, at euroens historie begyndte allerede for 30 år siden? Læs mere om euroens historie og valutaens forskellige sedler og mønter.

Euroens historie går tilbage til 1979, da det daværende europæiske økonomiske fællesskab (EØF) indførte den europæiske valutaenhed (ECU). Dette var en fiktiv counter og valutaenhed bestående af medlemsstaternes valutaer. Euroen kom senere til at erstatte ECU. I 1990 startede Den Økonomiske og Monetære Union, den tredje søjle var indførelsen af ​​den fælles valuta i de deltagende lande.

Den 1. januar 1999 blev euroen indført som valuta i elleve EU-lande. Mod de nationale valutaer fik euroen en fast valutakurs. Den 1. januar 2001 blev Grækenland det tolvte land for at indføre euroen. Tre lande har siden tiltrådt den fælles valuta.

Sverige stemte imidlertid ikke for indførelsen af ​​euroen i en folkeafstemning i efteråret 2003. I 2002 erstattede de nye fysiske metal- og papirpenge de nationale valutaer. Euroen var nu på markedet, og pengesedlerne fik samme udseende i alle eurolande. Mønten modtog en side, der er fælles for alle lande, men har også en side, der er specifik for hvert af landene i euroområdet.

Eurosedlerne fås i syv forskellige betegnelser: 5,10,20,50,200 og 500 euro. Sedlerne er trykt af alle de femten euro lande og har samme udseende, hvor de er trykt. I 2008 udstedes en ny serie pengesedler med visse grafiske ændringer. Ordet "Euro" skal også skrives med kirkebogstaver. I fortiden stod ordet med latinske og græske bogstaver, men siden 1. januar 2007 skal kirkealfabetet bruges i stedet. Tanken er også, at pengesedlen vil gennemgå visse sikkerhedsforbedringer med fornyet grafisk form.

Der er også otte forskellige pengesedler: en, to fem, ti, tyve og halvtreds cent og en og to euro. Selv om den ene side af mønterne er national, anvendes alle mønter som betalingsmiddel i hele euroområdet. Mønternes kanter ser det samme ud i alle lande, bortset fra to-seddelmønten, hvor udseendet varierer meget. Finland og Nederlandene bruger ikke de to mindste mønter og har derfor ingen mønterproduktion. Siden euroen begyndte at fungere i 2002, har EU modtaget tolv nye medlemsstater. Det har betydet at udseendet af mønts fælles side er ændret; de viser nu hele Europa, også dem, der ikke er medlemmer af Unionen.

På denne hjemmeside finder du billede af eurosedler i formatet emoji.