Britiske pund (GBP) valutakurs

Nedenfor finder du både aktuelle og historiske valutakurser for britiske pund (GBP). Du kan også bruge vores enkle valutaomregner for eksempel for at se, hvor meget de 1000 danske kroner i britiske pund. Vi kompilere også købs- og kurser af Danmarks største banker, for at gøre det lettere at nå frem til en beslutning om, hvilken bank du vil skifte din britiske pund (GBP). Bemærk venligst, at valutakurserne er angivet i enheder af 100 britiske pund (GBP).

Aktuel valutakurs Britiske pund

Aktuel kurs Skift
100 GBP koster 820,15 DKK 5.24 kr
Sidst opdateret: 2020-10-21.

Valutaomregner GBP til DKK

GBP
DKK
Ændring i nogen af de områder ud til øjeblikkeligt at skifte og se det tilsvarende beløb i DKK eller GBP.

Valutakurser (køb & salg) for britiske pund (GBP)

Bank Salgkurs GBP
Danskebank 838,65 kr
SEB 829,13 kr
Jyske Bank 840,18 kr
Nordea 816,91 kr
Bank Købkurs GBP
Danskebank 806,25 kr
SEB 812,59 kr
Jyske Bank 805,18 kr
Nordea 812,91 kr

Hold musen over den pil, der viser ændringen i børsen at se, hvad dato kursen britiske pund (GBP) opdateret. Banker valutakurser, bør være dobbelt-tjekket med deres bank, før de anvendes til økonomiske formål.

Historisk udvikling af britiske pund

Nedenfor kan du se den historiske udvikling af kursen pĂĄ britiske pund (GBP).

Om britiske pund - GBP

Læs om historien om det britiske pund og valutaen GPB generelt. Kan være godt at have kendskab til pundet før en rejse til England.

Det britiske pund er den valuta, der anvendes i Storbritannien. Valutakoden er GBP og 1 pund svarer til 100 pence. Det britiske pund udstedes af Bank Of England, der blev grundlagt i 1694 og har sit hovedkvarter i London. I dag er valutaen den fjerde største i verden efter den amerikanske dollar, euro og den japanske yen.

Navnet pund siges at komme fra det ene pund oprindeligt svarede til et vægt pund i sterling sølv. Sølv blev opdelt i 250 lige store dele og 10 dele gik til mønterproducenten som løn. Resten blev opdelt i 240 pence. En fælles pålydende af valutaen var tidligere pund sterling. Før 1971 blev et pund opdelt i tyve shillings, som igen blev opdelt i tolv pence. Det gav i alt 240 pence, hvilket svarede til et pund. En blanding af shilling og pund skrev 2 (6 eller 2s 6d). Penny var den mindste møntenhed, men langt bagud i historien var der halvtreds, hvilket svarede til en halv penny og farthing, hvilket svarede til en kvart penny. I 1971 blev der foretaget en decimalreform for Shilling og blyant forsvandt som møntenheder i 1980 og 1991. Pundet bevarede sin værdi, men blev nu opdelt i 100 pence i stedet for 240. Således var den nye øre værd at 2,4 gamle pence. penny "og også bore påskriften" New Pence "helt frem til 1982.

Pundskiltet er latin og bruges ofte som valuta for valutaen. På engelsk er karakteren normalt skrevet før talen, men på andre sprog er det ofte det modsatte.

For så vidt angår pålydende er de britiske pengesedler 5 forskellige: 5,10,20 og 50 £. Der er også mønter, der er henholdsvis 1 og 2 pund, og underenhed, der er værd at 1,2,5,10,20 eller 50 pence.

På trods af pres fra de andre EU-lande om, at Storbritannien bør stå over for euroen som en valuta, har briterne hidtil undladt at støtte sådanne overtalelsesforsøg. Det er heller ikke realistisk, at det britiske pund vil forsvinde inden for de kommende år, da valutaen står stærk over for andre valutaer, og briterne generelt er meget negativt tilbøjelige til at indføre euroen.

Hovedstaden i Storbritannien er London, besøg webstedet hvaderlklokken.nu for at se tiden i London og andre oplysninger om London.