Amerikanske dollar (USD) valutakurs

Nedenfor finder du både aktuelle og historiske valutakurser for amerikanske dollar (USD). Du kan også bruge vores enkle valutaomregner for eksempel for at se, hvor meget de 1000 danske kroner i amerikanske dollar. Vi kompilere også købs- og kurser af Danmarks største banker, for at gøre det lettere at nå frem til en beslutning om, hvilken bank du vil skifte din amerikanske dollar (USD). Bemærk venligst, at valutakurserne er angivet i enheder af 100 amerikanske dollar (USD).Aktuel valutakurs Amerikanske dollar

Aktuel kurs Skift
100 USD koster 634,54 DKK -0.22 kr
Sidst opdateret: 2021-09-24.

Valutaomregner USD til DKK

USD
DKK
Ændring i nogen af de områder ud til øjeblikkeligt at skifte og se det tilsvarende beløb i DKK eller USD.

Vil du indstille en prisalarm for Amerikanske dollar?

Udfyld din e-mail-adresse nedenfor og udfyld det niveau, hvor du vil modtage en besked, så sender vi dig automatisk en e-mail, når Amerikanske dollar har nået dit advarselsniveau. Hvis du angiver et niveau, der er højere end den nuværende pris, vil vi sende dig en e-mail, når prisen når over eller lig med din angivne pris. Hvis du indtaster en pris, der er lavere end den aktuelle pris, vil vi sende dig en e-mail, når prisen bliver lavere eller lig med din angivne pris

DKK


Valutakurser (køb & salg) for amerikanske dollar (USD)

Bank Salgkurs USD
Danskebank 629,01 kr
Jyske Bank 629,55 kr
Nordea 613,43 kr
Bank Købkurs USD
Danskebank 602,90 kr
Jyske Bank 603,75 kr
Nordea 610,83 kr

Hold musen over den pil, der viser ændringen i børsen at se, hvad dato kursen amerikanske dollar (USD) opdateret. Banker valutakurser, bør være dobbelt-tjekket med deres bank, før de anvendes til økonomiske formål.

Historisk udvikling af amerikanske dollar

Nedenfor kan du se den historiske udvikling af kursen pĂĄ amerikanske dollar (USD).

Her finder du mere om dollarens historie og forskellige sedler og mønter i dollar.

Dollars er oprindeligt navnet på gamle europæiske valutaer, såsom riksdaler eller tolar. Ordet stammer fra tyske dale. Ordet blev udviklet efter at have fundet sølv i Joachimstal i Tyskland. Fra denne sølv blev der produceret sølvmønter, der blev kaldt Joachimsthaler, som senere blev forkortet til thaler. Den amerikanske dollar, som kun betegnes som dollaren, stammer fra spanske sølvmønter i betegnelsen 8 ejendomme, der anvendes i stor udstrækning i Nordamerika, før USA blev et selvstændigt land. På disse mønter blev figuren 8 skrevet med en stor S, som blev krydset af en eller to vertikale strækninger. Inspirationen siges at være taget fra det spanske våbenskjold.

Selvfølgelig, efter at repræsentanterne for de tretten amerikanske kolonier den 4. juli 1776 skrev USA's uafhængighedserklæring, havde USA selv sit eget monetære system. Den amerikanske præsident George Washington bestilte Thomas Jefferson, udenrigsminister. Thomas kontaktede en smed vi hedder Johan Harper, der i juli 1792 leverede de første 1500 sølv Half Dimes. Resten er historie.

Den amerikanske dollar har forkortelsen USD og er opdelt i 100 cent. Den amerikanske dollar er tilgængelig i mange forskellige pengesedler, fra $ 1 seddel til $ 10.000 seddel. Den klassiske $ 1 seddel har USAs første præsident, George Washington på forsiden. På $ 50 regningen blev Ulysses Grant fundet præsident for den amerikanske borgerkrig og lykkedes Abraham Lincoln. I dag er 100 dollar regningen med Benjamin Franklin på den højeste betegnelse trykt. Pengeautomater udsteder ikke højere beløb end $ 20-sedlen, og supermarkeder og servicestationer udveksler generelt ikke større pengesedler end $ 50.

$ 1 er også tilgængelig som en mønt med John Quincy Adams som et motiv. Den mindste benævnelse, der er i brug, er 1 cent og det kaldes normalt penny. På denne lille kobbermønter er Abraham Lincoln afbildet. Der er også 5,10,25 og 50 cent i møntbetegnelser. Alle disse mønter er lavet af sølv. 5 centmønten kaldes nikkel, mens de 10 cent normalt kaldes dime. 50 centmønten bliver stadig sjældnere, men fremstilles stadig. Dollaren mønt bliver mere almindelig og vil snart erstatte 1 dollar regningen.